EBU-Timed Text

de standaard voor timed text

Tekstbestanden met ondertitels en tijdcodes

XML standaard voor ondertiteling geschikt voor de hedendaagse distributieplatformen

Bij inVision kun je kiezen uit elk gewenst ondertitelformaat: van srt tot 890, pac, ebu-stl, ebu-tt of txt. Wat voor jou de beste opties zijn, hangt  af van waar en hoe je de video vertoont of publiceert en in welke resolutie. Als je ons dat laat weten, leveren wij je de bestandtypen die je daarvoor nodig hebt.

 

EBU-TT, ondertitels met tijdcodes

Deze vorm van ondertiteling is te herkennen aan de extensie XML. Er zijn inmiddels tientallen XML-formaten voor ondertiteling in omloop die allemaal op elkaar lijken, maar net even anders zijn. Maar EBU-TT oftewel EBU-timedtext is ondertussen wel de standaard voor timedtext en wordt als XML voor ondertiteling door vele marktpartijen ondersteund.

 

EBU-TT is een initiatief van de European Broadcasting Union (EBU) in Zwitserland en is in het leven geroepen omdat de verschillende omroepen met de hedendaagse distributieplatformen behoefte hadden aan grondig gespecificeerd ondertitelingsformaat. Website van de EBU.

Weet je niet welke XML je nodig hebt, dan raden we je aan om onze transparante QuickTime te gebruiken, omdat die altijd feilloos werkt in montagesoftware.

Vraag direct een offerte aan voor jouw productie

En ontvang snel een prijsopgave voor ondertitels zonder onverwachte kosten

De kracht van een transparante QuickTime

De perfecte manier om foutloos ondertitels in je project te importeren.